Blogul meu – al unei Loggiste. Ganduri pe care nu le impartasesc cu nimeni…


Cand ‘cei mai tristi ca noi’ sunt langa noi
martie 21, 2009, 12:11 am
Filed under: General, TV related | Etichete: ,

A inceput un nou sezon la Dansez pentru tine si iata, fara sa planific ma vad iar prinsa in fata televizorului. Si nu pentru ca sunt fana dansurilor, ci pentru ca de fiecare data ma impresioneaza cazurile pe care le prezinta si cum le prezinta. Este o ocazie in plus de a intelge cat de multi sunt cei mai tristi ca noi, de a multumi lui Dumnezeu pentru ce avem si cum suntem.

De fiecare data imi pun aceeasi intrebare: Cat de mult poate suferi un om? Sa ai o fiica de 42 ani care are mintea unui copil de 6 ani! Timp de 42 de ani sa te chinui, s-o vezi zi de zi, sa stii ca nu poti face nimic, sa vezi copii sanatosi in jur. Mai ales sa vezi alti oameni, care iti par mult mai ‘nedemni’ de cate le au. De multe ori aud femei spunand ca iata ele, care au atata grija de copilul lor, anume lor li se intampla sa aiba copilul probleme de sanatate, pe cand uite, acela ori celalalt, care si copii ii face la betie si nici nu cauta de ei si nici o boala nu mai au. Oare sa fie adevarat ca fiecare primeste atata cat poate duce? Nu am copii, dar cred ca putine pot fi mai dureroase, poate doar pierderea unui om drag, decat sa ai un copil cu o boala mentala ori fizica grava. Ori sa ai un hadicap care sa te impiedice sa auzi, sa vezi ori sa simti lumea din jur. Ori sa nu fii in stare sa-ti vezi copii sau sa trebuiasca sa dai copilul la internat de buna voie pentru ca tu esti hipoacuzic, iar daca ramane in familie, are sansa sa nu vorbeasca niciodata. Daca mai gandesc mai bine, exista atata lume care sufera si multe s-ar schimba daca noua ne-ar pasa.

Iar ca sa revin de unde am pornit, la Dansez pentru tine participa si o fata din Republica Moldova, Felicia, care danseaza pentru a-si aduce mama si bunica acasa. Parca in comparatie cu alte probleme grave nu este chiar atat de dramatic, dar numai cel care a simtit pe pielea lui intelege ca este la fel de dureroasa. Stiu ca ideea acestei emisiuni vine de peste hotare, iata nu stiu daca acolo concurentii vin cu acelasi tip de probleme. Vad ca este in aceasta editie a emisiunii o fata care danseaza pentru a-si ajuta mama sa-si deschida un atelier de croitorie pentru a coase costume pentru copiii dintr-un ansamblu de dans. Cred ca in alte tari emisiunea pune pe acelasi cantar asemenea dorinte, vise ale celor apropiati. Nu degeaba emisiune are motto ‘Cel mai armonios si dramatic spectacol de dans’. Are foarte multa drama. Ca si viata noastra de altfel.


4 comentarii so far
Lasă un comentariu

Iaca nu stiu sa-ti spun daca in Belgia exista vreo emisiune asemanatoare, caci nu prea privesc TV, dar ma gandesc ca conceptul emisiunii descrise mai sus este nobil. E o cale directa de a sensibiliza lumea. Din pacate, eu nu prea rezist la emisiuni ce descriu drame personale. Prea le iau aproape de inima s-apoi nu pot dormi dupa ele.

Comentariu de Soacra mica

Si mie imi vine greu sa ma uit, dar ajunge sa vad un caz si apoi vreau sa vad despre ce este celalt si apoi pentru care voteaza publicul si tot asa. Lucreaza bine strategia de marketing 😉

Comentariu de loggista

Oare unde s-a pierdut loggista? 😦

Comentariu de Victor Ciobanu

Hm, adevărat ce se spune pe aici. Nu te atrage până nu auzi un caz trist.

Comentariu de Vitalie




Lasă un comentariu